Usluge i edukacija
10 stvari za sajt

Izrada sajta - 10 ključnih stvari

Veoma je važno da izradite profesionalan web sajt koji će se što bolje rangirati na pretraživačima i steći što više posetilaca.

Predstavljamo vam 10 ključnih stvari kod izrade web sajta:

Dizajn-sajta-clanak

1. Dizajn prilagođen korisniku

Potrebno je da sajt bude vizuelno privlačan i da se posetioci lako kreću po njemu. Koristite čist izgled sa kontrastnim bojama, jasne menije za navigaciju i dosledne elemente brendiranja kako biste poboljšali korisničko iskustvo.

prilagođenost telefonima

2. Prilagođenost mobilnim uređajima

Važno je da sajt bude odlično optimizovan za mobilne uređaje, jer najveći broj korisnika pretražuje internet na pametnim telefonima.

Jasna svrha

3. Jasna svrha sajta

Jasno definišite svrhu vašeg sajta i šta želite da postignete sa njim. Bilo da se radi o pružanju informacija, prodaji ili uslugama, jasna svrha će voditi vaše odluke o dizajnu i sadržaju.

kvalitetan sadržaj

4. Kvalitetan sadržaj

Fokusirajte se na kreiranje vrednog, informativnog i zanimljivog sadržaja koji odgovara vašoj ciljnoj grupi. Ovo uključuje tekst, slike, video zapise i sve druge medije koje koristite.

Brzina učitavanja sajta

5. Brzina učitavanja

Optimizujte sajt i server na kojem se nalazi za brzo učitavanje. Korisnici očekuju da se veb stranice brzo učitavaju, a pretraživači mogu oboriti rangiranje sporih sajtova.

SEO optimizacija

6. SEO (Optimizacija za pretraživače)

Primenite najbolje prakse za SEO da biste poboljšali vidljivost svoje veb lokacije u rezultatima pretraživača. Koristite relevantne ključne reči, meta oznake i kvalitetne povratne veze da povećate organski saobraćaj.

Kontakt stranica

7. Kontakt informacije

Olakšajte korisnicima da stupe u kontakt sa vama. Navedite jasne kontakt informacije, kao što su obrazac za kontakt, email adresa i broj telefona.

Analiza posetilaca sajta

8. Analitika i praćenje

Podesite analitiku veb lokacije da biste pratili ponašanje posetilaca, popularne stranice i druge važne pokazatelje. Analiza podataka će vam pomoći da  poboljšate učinak vašeg sajta.

bezbednost sajta

9. Mere bezbednosti

Očuvajte bezbednu konekciju sa vašim sajtom koristeći HTTPS, jake lozinke i redovno ažuriranje softvera. Bezbednost je neophodna za zaštitu i vašeg sajta i podataka vaših posetilaca.

Redovno ažuriranje sajta

10. Redovna ažuriranja

Održavajte vaš sajt svežim tako što ćete redovno ažurirati sadržaj, proveravati da li postoje pokvarene veze i biti u toku sa najnovijim trendovima dizajna i tehnologije.

Pridržavajte se ovih 10 ključnih stvari i budite sigurni da ćete imati uspešan web sajt.

Izrada profesionalnih sajtova

Pogledajte našu ponudu. Imamo 100% zadovoljnih klijenata!

Pogledaj ponudu

Kurs za web developera

Kontaktirajte nas ako želite da naučite da pravite web sajtove.

Detaljnije o kursu
Copyright © 2024. Programiranje Srbija - Sva prava zadržana